Uitzending
M. - 22-6-2020

22-6-2020

M.

1511 x bekeken | 0 reacties
6
Na acht jaar stilte is daar het nieuwe album 'Rough and Rowdy Ways' van Bob Dylan. Fans hebben er lang op moeten wachten, maar het nieuwe album van Bob Dylan ligt in de winkels. Voor de inmiddels 79-jarige Amerikaan is het zijn 39ste album gevuld met ruim een uur aan muzikaal werk van de singer-songwriter. Bart Chabot is opgegroeid met de muziek van Dylan en ook zijn kinderen hebben het werk van jongs af aan leren kennen. We bespreken zijn nieuwe (en oude!) werk samen met Bart Chabot en zijn zoon.

Hoe bespreken we racisme in de klas? De nieuwe geschiedeniscanon biedt een handvat. Vandaag ging de kogel door de kerk: Nederland komt met een nieuw geschiedeniscanon. Welke onderwerpen moeten er op school worden besproken en aan welke 'helden' uit de geschiedenis wordt aandacht besteed? Het vernieuwde canon zet onderwerpen en keuzes uit het verleden in een nieuw daglicht. Hoe kunnen we de geschiedenislessen verbeteren met het oog op racisme? We bespreken het met docenten Marike Barends, Lucelle Comvalius en leerlingen Carla, Sena, Donna, Halina, Harsch en Lieve.

Griekenland roept op 500 weeskinderen op te nemen, wat is de rol van ons kabinet? De vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden zijn (over)vol. De Griekse regering doet afgelopen oktober een wanhopige oproep aan alle EU-landen om minderjarige weeskinderen op te nemen. Veel landen stemmen in en verwelkomen de kinderen, maar Nederland houdt de grenzen dicht. Demonstraties, verzet en oproepen vanuit allerlei hoeken worden niet gehoord. Nu spreken ook oud-politici zich uit tegen het besluit van het huidige kabinet om de kinderen niet op te nemen. Jan Terlouw, Dries van Agt en Pieter Winsemius praten over de rol van het kabinet in deze schrijnende casus.

In deze uitzending van M. waren Bart Chabot, Dries van Agt, Jan Terlouw en Pieter Winsemius te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op maandag 22 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie