Uitzending
M. - 15-6-2020

15-6-2020

M.

1209 x bekeken | 0 reacties
6
Waar staan we nu in het racismedebat en hoe zetten we de volgende stap? Het is twee weken geleden dat de Dam in Amsterdam volstroomde met demonstranten om te protesteren tegen racisme en politiegeweld. Vele gesprekken en toespraken volgden maar waar staan we nu in het racismedebat en hoe zetten we een volgende stap? We bespreken het met strafrechtadvocaten Natacha Harlequin en Sander Janssen.

Journalist in hart en nieren: we nemen afscheid van Aad van den Heuvel. Afgelopen week overleed Aad van den Heuvel op 84-jarige leeftijd. Hij was bij het grote publiek vooral bekend door zijn succesvolle consumentenprogramma Ook dat nog! maar Van den Heuvel was vooral de nestor van de vaderlandse tv-journalistiek. In de jaren '60 en '70 gaf hij Nederland dat toen nog grotendeels verstoken was van wereldnieuws een venster op de wereld. Hij deed verslag van de honger in Afrika, oorlog in Vietnam en de moord op Martin Luther King. Journalisten Tom Kleijn en Sven Kockelmann werkten beiden voor Brandpunt: een van de belangrijkste journalistieke programma's die Aad van den Heuvel groot maakte. Erik van Muiswinkel presenteerde samen met van den Heuvel het bekende programma Ook dat nog!. Samen blikken we terug op de imposante carrière van de tv-maker.

Tragisch, vergeten of verguisd: het boek 'Buiten de lijnen' staat vol met vergeten voetballers. Marco van Basten, Arjen Robben en Wesley Sneijder: deze legendarische voetballers staan voor altijd in ons geheugen gegrift. Toch is er een heel legioen profvoetballers dat totaal vergeten is. In het sportboek van het jaar Buiten de lijnen krijgen deze culthelden toch een mooi plekje. Frank Heinen, Henk Spaan en Sjoerd Mossou zetten er aantal op een rijtje.

In deze uitzending van M. waren Erik van Muiswinkel, Henk Spaan, Sven Kockelmann en Tom Kleijn te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op maandag 15 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie