Uitzending
M. - 11-6-2020

11-6-2020

M.

1232 x bekeken | 0 reacties
6
Homogenezing is (nog steeds) niet verboden in Nederland: hoe kan dat? Hoewel homogenezing klinkt als iets dat niet meer in de huidige tijd past, werd vandaag bekend dat er in Nederland nog zeker vijftien conversietherapeuten actief zijn. Is het tijd dat dit soort praktijken strafbaar worden gemaakt? We bespreken het met Koen Hilberdink, voorzitter van het LHBTI+ Geschiedenisarchief, Alexander Noordijk en Wouter Huijser die ooit zelf in therapie gingen met als doel hun geaardheid te veranderen.

Helpt de wereldwijde beeldenstorm in de strijd tegen racisme? In onder meer Amerika, Engeland en België worden standbeelden van omstreden figuren uit de geschiedenis zoals slavenhandelaar Edward Colston, vernield of neergehaald door anti-racisme demonstranten. Er raast een beeldenstorm over de wereld, maar helpen deze acties in de strijd tegen racisme? We praten er over met historicus en presentator Hans Goedkoop, Imara Limon van het Amsterdam Museum en historicus Karwan Fatah-Black.

Tien kanshebbers voor de allermooiste sportwedstrijd ooit: wie pakt de winst? Het lijkt een onmogelijke opgave maar toch gingen presentatoren Henry Schut en Hugo Borst op zoek naar de aller-aller-allermooiste sportwedstrijd ooit. De verkiezing van het Radio 1-programma 'Langs de Lijn' nadert zijn climax. Inmiddels heeft een jury een shortlist gemaakt: nog tien memorabele momenten maken kans op de titel. Wie gaat er winnen? We bespreken het met Ellen van Langen, Erben Wennemars, Tess Wester en Hugo Borst.

Thomas Azier speelt zijn nieuwe single 'Hold on Tight'. Het is nog even afwachten, maar het album 'Love, Disorderly' van Thomas Azier komt eraan! De nieuwe single Hold on Tight is net uitgebracht en de reacties liegen er niet om: Filmisch en 'een typische Thomas Azier stempel', klinken de recensies. Vanavond betreedt hij, mét orkest, onze studio en spelen ze 'Hold on Tight'.

In deze uitzending van M. waren Ellen van Langen, Erben Wennemars, Hans Goedkoop, Henry Schut en Hugo Borst te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op donderdag 11 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie