Uitzending
M. - 12-6-2020

12-6-2020

M.

1394 x bekeken | 0 reacties
5
Watskeburt?! De monsterhit van De Jeugd van Tegenwoordig bestaat vijftien jaar. Het is deze week vijftien jaar (ja, echt waar) geleden dat Watskeburt van De Jeugd van Tegenwoordig op de bovenste plek in de Top 40 binnenkwam. Het betekende de grote doorbraak van de groep en leverde een hoop nieuwe termen zoals Watsebizzy, Wat is Niau en Sjembek op. Pepijn Lanen, Vjeze Fur en Willie Wartaal vertellen over het grote succes van deze hit, die na al die jaren nog steeds ongekend populair is.

Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay 2021. Vers van de pers: Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay van 2021 voor de Boekenweek die het thema Tweestrijd krijgt. Als auteur van het internationaal geprezen 't Hooge Nest heeft de columnist van Vrij Nederland regelmatig laten zien dat ze haar sterke mening niet onder stoelen of banken schuift.

Het racismedebat lijkt te zijn doorgedrongen tot de Tweede Kamer, wat is de volgende stap? Het heeft even geduurd, maar het racismedebat is ook doorgedrongen tot Den Haag. In het NRC-handelsblad spreken vijf fractievoorzitters zich uit over dit thema: staan we op een keerpunt? We bespreken het met politiek duiders Guus Valk van het NRC en journalist en presentator Sven Kockelmann.

In deze uitzending van M. waren Ollišio Locadia, Pepijn Lanen en Sven Kockelmann te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op vrijdag 12 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie