Uitzending
M. - 10-6-2020

10-6-2020

M.

1278 x bekeken | 0 reacties
6
Het is Barbra Streisand-maand: (groot!) fan Claudia de Breij bespreekt haar oeuvre. Streisand is een icoon: als actrice, producent, zangeres en filmregisseur kunnen we haar een duizendpoot in het vak noemen. Deze maand mogen we bij de NPO drie keer genieten van haar legendarische oeuvre. Films Funny Girl, The Way We Were en Yentl zullen komende weken worden uitgezonden. Reden genoeg om La Streisand vast in het zonnetje te zetten. Claudia de Breij is idolaat van de legende en praat ons bij over wat haar werk zo bijzonder maakt.

Burgemeester Halsema legt verantwoording af voor de demonstratie op de Dam. Een pittig debat vandaag in de gemeenteraad van Amsterdam. Had ze het protest, waar duizenden mensen op af kwamen, moeten beŽindigen? Of heeft ze goed gehandeld? Eťn ding is zeker: de burgemeester van onze hoofdstad maakt ontzettend veel los. Waardoor komt dat? We bespreken het met Hedy d'Ancona en Amma Asante, beiden oud-politicus, en historicus Nadia Bouras.

'Educate yourself': met welke boeken lees je jezelf bewust in het anti-racisme debat? De anti-racisme protesten en wereldwijde demonstraties zetten door. Meer dan ooit lijkt het debat niet enkel de getroffen zwarte bevolking aan te gaan: ook veel witte mensen laten hun stem horen. Maar wat kun je doen om je te verdiepen in het verhaal van de ander en ervoor te zorgen dat we elkaar begrijpen? 'Educate yourself' is in de afgelopen dagen de veelgehoorde leus. Boekenwinkels hebben het druk en boeken over 'white privilege' vliegen over de toonbank. Welke boeken zijn een 'must read' om je bewust te worden van de huidige situatie en je eigen positie? Schrijvers Philip Huff, Robert Vuijsje en Lykele Muus delen hun tips.

In deze uitzending van M. waren Claudia de Breij, Hedy d'Ancona en Robert Vuijsje te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op woensdag 10 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie