Uitzending
Kook mee met MAX - Echt lekkere tempé

Echt lekkere tempé

Kook mee met MAX

21-9-2017

| 730 x bekeken | 0 reacties
6
Dit keer een recept voor echt lekkere tempeh. De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we echt lekkere tempé.

Tempé is een soort koek van soja en komt van origine uit Indonesië. Om er een koek van te maken worden de sojabonen geweekt, gekookt en vervolgens vermengd met een schimmel. Daarna is er nog ruim 24 uur nodig om de schimmel te laten groeien. Van zichzelf is tempé neutraal van smaak, maar daardoor heel goed in staat om andere smaken op te nemen. Mounir maakt de tempé op smaak met gember, sambal en ketjap.

De presentatie was in handen van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub. Deze uitzending van het programma Kook mee met MAX met de titel Echt lekkere tempé werd uitgezonden op donderdag 21 september door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie