Yvette van Boven maakt gerookte makreelmousse, oatcakes en brandade van makreel met roze peper-tomatenrelish. De Hollandse makreel; Yvette wil het wel een keer zelf vangen. Dus vaart ze uit met visser Jan Willem en slaat er een paar aan de haak. Want makreel uit eigen zee is o zo lekker, maar ook o zo ondergewaardeerd in de Nederlandse keuken; onterecht, vindt Yvette. Zij vindt hem lekkerder dan de geïmporteerde witte vis die we wel vaker op ons bord laten verschijnen. Yvette doet voor hoe je de makreel schoon kunt maken en hoe je zelf een rookoventje in elkaar zet. Met de gerookte vis draait ze de heerlijkste gerookte makreelmousse in elkaar, die wordt gegeten van brosse havermouttoastjes. Daarnaast maakt ze een brandade van makreel met roze peper-tomatenrelish.
De presentatie was in handen van
Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Makreel uit Egmond aan Zee werd uitgezonden op donderdag 30 juni door de VPRO.