Yvette van Boven maakt 'Home made' friet, kroket van bok ofwel de bokket, mosterdmayo, mosterd en rabarber-ginijs. Er is een grote hype gaande rondom zogenaamde superfoods, zoals de geïmporteerde quinoa en bulgur. Maar vergeet het superfood van Hollandse bodem niet: De aardappel. Yvette tovert haar keuken om tot snackbar en maakt van biologische aardappels homemade frieten. Ook maakt ze met restvlees 'bokketten', ofwel kroketten van bokvlees. De frieten en kroketten worden ondergedompeld in zelfgemaakte mayonaise en mosterd, en daarna koud afgeblust met een 'gemeen' rabarber-ginijsje, gemaakt van de rabarber van Yvette's favoriete groenten- en kruidenkweker Wim.
De presentatie was in handen van
Yvette van Boven. Deze uitzending van het programma Koken met Van Boven met de titel Piepers uit Sint-Annaland werd uitgezonden op dinsdag 28 juni door de VPRO.