Uitzending
Koffietijd - Aflevering 174

Aflevering 174

Koffietijd

24-4-2014

| 1534 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Koffietijd! onder andere:

Wie ben ik dat ik dit doen mag?
We gaan het hebben over onze koning en koningin. Want een jaar geleden zat heel Nederland in spanning voor de troonswisseling. Dorine Hermans, koningshuisdeskundige en schrijver van het boek Wie ben ik dat ik dit doen mag, vertelt ons meer.

Hans Klok in Museum Speelklok
In het Museum Speelklok in Utrecht neemt Hans Klok de bezoeker mee in de magische wereld van 19de-eeuwse speelautomaten. En daar wilde Pernille het fijne van weten.

Hoofdgasten: Toppers
Ze zijn inmiddels een begrip geworden in Nederland en zijn niet meer van de tv en radio weg te denken. Ze zijn grappig en gek, kunnen zingen en entertainen, hebben glitter en glamour: de Toppers!

Internationale Malariadag
Wij komen er niet mee in aanraking, maar in andere delen van de wereld is malaria een groot probleem. Wereldwijd raken 207 miljoen mensen geïnfecteerd met de ziekte. Artsen zonder Grenzen vraagt hier aandacht voor.

Fish but no chips
Caspar maakt fish but no chips, een gerecht met een knipoog. Hij maakt vis in een deegjasje en daarbij Hasselback aardappelen. Dit zijn heerlijk knapperige aardappels die goudbruin zijn gebakken in de oven. Het recept komt oorspronkelijk uit Zweden waar het op de kaart stond van het Hasselbacken-hotel in Stockholm.

Koningscake en koek
Dit is een feestelijke cake voor Koningsdag! Sinaasappel geeft de cake een oranje tint. Samen met rolfondant in de kleuren van onze vlag wordt deze cake met koekbodem een koninklijke traktatie.

In deze uitzending van Koffietijd! waren Dorine Hermans en Hans Klok te gast. Caspar Bürgi was in deze uitzending van Koffietijd! deskundige. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau. Deze uitzending van het programma Koffietijd! met de titel Aflevering 174 werd uitgezonden op donderdag 24 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie