Uitzending
Koffietijd - Aflevering 173

Aflevering 173

Koffietijd

23-4-2014

| 1245 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van Koffietijd! onder andere:

Rouwverwerking bij kinderen
Jaarlijks krijgen zo'n 8000 kinderen te maken met de dood van hun papa, mama, broertje of zusje. Het liefste zou je het verdriet van je kind willen weg nemen. Dat kan niet. Maar je kunt je kind wel zo goed mogelijk begeleiden. Hoe? Dat vertellen opvoeddeskundige Marina van der Wal en kinderrouwtherapeut Leoniek van der Maarel.

Hoofdgast: Piet Paulusma
Oant moarn! Hij is de bekendste weerman van Nederland en al jarenlang te zien op SBS. Altijd een cliché om over het weer te beginnen, maar bij hem kunnen we niet anders: Piet Paulusma komt op de koffie!

Paula Udonek heeft een carrière-switch gemaakt
Loretta staat in de paardenbak van Koffietijd met Paula Udondek. We kennen haar als presentatrice van Get The Picture, Knoop In Je Zakdoek en Waku Waku. Maar ze heeft een carrière-switch gemaakt. Je coacht mensen met behulp van paarden.

Wereldproefdierendag
We doen het allemaal wel eens: even lekker snoepen. Maar wist je dat deze snoepjes eerst nog getest worden op dieren voordat ze verkrijgbaar zijn in de winkel? In Nederland worden er jaarlijks zo'n 600.000 dierproeven gedaan, waarvan er ongeveer 100.000 volslagen onnodig zijn. Op 24 april is het Wereldproefdierendag en vindt de uitreiking van de jaarlijkse Lef in het Lab-prijs plaats.

Een nieuw oranje jurkje
Het WK voetbal barst in juni los en dus komt de oranjekoorts langzaam weer op gang. Voor de vrouwen betekent dat al een paar jaar: een nieuw oranje jurkje.

Stokworst met naan en zoete paprika
Caspar staat in de keuken om worstspiezen te maken met zoete paprika en naanbrood. Hij legt uit hoe je paprika roostert en ontvelt. Ook maakt hij zelf naanbrood. Dat is leuk om zelf te maken en bovendien redelijk simpel om te doen. Maar mocht je daar geen zin en tijd voor hebben, kun je naan ook gewoon kopen.

Worstelen met je gewicht
Veel vrouwen in Nederland worstelen hun leven lang met hun gewicht. Wekelijks nemen we ons voor om gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. We vallen af, komen weer aan, en beginnen weer opnieuw. Het bekende jojo effect. Waar gaat het toch steeds mis?

In deze uitzending van Koffietijd! waren Paula Udondek en Piet Paulusma te gast. Caspar Bürgi was in deze uitzending van Koffietijd! deskundige. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau. Deze uitzending van het programma Koffietijd! met de titel Aflevering 173 werd uitgezonden op woensdag 23 april door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie