Uitzending
Klootwijk aan zee - Nieuwe vis

Nieuwe vis

Klootwijk aan zee

27-8-2008

| 9236 x bekeken | 1 reacties
5
Elke ochtend, alle dagen van de week vaart een bootje uit met een geleerde en zijn schipper. De schipper legt aan bij een forse fuik op de Waddenzee. Samen legen ze de fuik. Om alles wat er in zit te tellen en op te meten. En zo gaat dat al een halve eeuw lang. Klootwijk op Zee, mee met het bootje, probeert uit te vissen wat de geleerde in die 50 jaar wijzer is geworden.

Ja, de zee wordt inderdaad warmer, de Waddenzee zit vol jonge haring, de smakelijke zeebaars komt veel vaker in onze wateren voor dan weleer en zopas is goudbrasem in de fuik aangetroffen die doorgaans bij Frankrijk blijft.

Een culinair wordt er misschien niet opgewonden van als hij de Franse naam niet weet. Klootwijk aan Zee heeft ook voor de culi goed nieuws: de Dorade (Daurade) komt naar ons toe.

En eindelijk komen we Aan Zee te weten wat Chinezen in de keuken doen met de onooglijke wolhandkrab die onze wateren teistert.

En nog iets: Pieterburen wordt bedankt. De Zeehond is een plaag geworden.

Deze uitzending van het programma Klootwijk aan zee met de titel Nieuwe vis is uitgezonden op woensdag 27 augustus door de RVU. De presentatie was in handen van Wouter Klootwijk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie