Uitzending
Klootwijk aan zee - Garnaal

Garnaal

Klootwijk aan zee

13-8-2008

| 6133 x bekeken | 0 reacties
6
Een klap met de hamer

Hoe krijg je een garnaal tegen het plafond? Door er hard met een hamer op te slaan. Maar wie doet zo maf? Een uitvinder halverwege. Klaas Kant vertelt aan Klootwijk aan Zee dat hij wist waar hij het zoeken moest met zijn gedroomde garnalenpelmachine maar hij kon het alsmaar niet vinden. Toen gaf hij ten einde raad een garnaal op tafel een klap met de hamer. Dat hielp. Garnaal tegen het plafond, de machine die alle vorige garnalenpelmachine belachelijk zou maken zat ineens in zijn kop.
Het geheim van het geheim wil Arie Kant, de vader van Klaas en mede-uitvinder niet prijsgeven, maar Klaas legt Klootwijk toch het principe uit.

Nieuwe pelmachines draaien in de haven van Lauwersoog en de vrachtwagens met garnalen voor de pelsters in Marokko kunnen zo zoetjesaan wel worden afgedankt, denkt Klootwijk aan Zee die ook ontdekt dat je garnalen beter bij de Hema kunt kopen dan bij Albert Heijn. Volmaakt dezelfde garnalen, alleen de prijs verschilt.

Deze uitzending van het programma Klootwijk aan zee met de titel Garnaal is uitgezonden op woensdag 13 augustus door de RVU. De presentatie was in handen van Wouter Klootwijk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie