Uitzending
Jinek - 8-6-2015

8-6-2015

Jinek

2446 x bekeken | 0 reacties
4
Staatsloterij-directeur Frans van Steenis
Zijn Nederlanders jarenlang belazerd door de Staatsloterij? Afgelopen weekend is de loterij een groot charme-offensief begonnen met grote advertenties in landelijke dagbladen, spotjes op radiozenders en video's op internet. Staatsloterij heeft spijt van de onrust die onder deelnemers is ontstaan na berichten over haar werkwijze. Zo hebben deelnemers jarenlang veel minder kans op prijzen gehad dan de Staatsloterij in haar werving beweerde. Directeur Van Steenis komt in Jinek uitleggen wat de Staatsloterij dan fout zou hebben gedaan en vertelt of deelnemers nu voortaan veel meer kans op prijzen maken. En krijgen mensen die jarenlang hebben meegespeeld een deel van hun geld terug?

Jet Bussemaker
Minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is vanavond te gast. Er gaat namelijk weer geld naar de cultuursector. Bussemaker trekt ruim 18 miljoen euro extra uit voor cultuursubsidies. De minister wil één orkest extra gaan subsidiëren: een symfonieorkest met aanbod van pop en jazz. In de praktijk betekent dit dat het Metropole Orkest extra subsidie krijgt. Ook trekt Bussemaker extra geld uit voor de rijksmusea. Mede daardoor kan het Tropenmuseum openblijven.

Hans Kazān
Hans Kazān is bij De Beste Social Media Awards genomineerd in de categorie Beste BN'er. Waarom vallen de tweets van Kazān bij zo veel mensen in de smaak?

Danielle van 't Schip-Oonk
Zij presenteerde vandaag haar allereerste boek: 'De Grote Waarheid' en schuwt daarin geen enkel onderwerp. De dochter van Willeke Alberti en Joop Oonk, echtgenote van voetbalcoach John van 't Schip en moeder van Davey en Estelle, vertelt openhartig over haar ontdekkingstocht naar spiritualiteit, een reis die zeker niet zonder slag of stoot is verlopen.

Janne Schra
Als voorbereiding op de grote uittocht van Nederlanders naar de Franse campings wordt aanstaande woensdag een Franse chanson-avond gehouden in concertzaal Tivoli in Utrecht. Janne Schra treedt daar ook op en zingt bij Jinek alvast haar favoriet: 'C'est Si Bon'

In deze uitzending van Jinek waren Jet Bussemaker, Hans Kazān en Janne Schra te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op maandag 8 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie