Uitzending
Jinek - 11-6-2015

11-6-2015

Jinek

2161 x bekeken | 0 reacties
4
Jan Smit & Julia Zahra
Het programma 'De Beste Zangers van Nederland' begint zaterdag alweer aan het 8e seizoen.

Het programma is mede bedacht door Jan Smit en inmiddels in 8 andere landen te zien. Eén van de deelnemers dit jaar is Voice-winnares Julia Zahra en samen met Jan Smit zijn zij onze gasten.

Anne Schulp
Paleontoloog Anne Schulp bezocht de film Jurassic World en doet vanavond in Jinek verslag.

Alex Klaasen
Het was een gebeurtenis, afgelopen maandagavond in buurthuis het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Daar had de première van 'Kiss of the Spider Woman' plaats. Deze bekroonde Amerikaanse musical (1992), gebaseerd op de roman (1976) van de Argentijnse Manuel Puig en de latere filmbewerking uit 1985, is door Koen van Dijk vertaald en geregisseerd voor een Nederlands publiek. Alex Klaasen is vanavond onze gast en speelt een glansrol in deze musical.

Fotograaf Marieke de Bra
Marieke de Bra zoekt een man. En dat doet zij via Tinder. Met elke date die de fotograaf via Tinder heeft, maakt ze een zelfportret. Net zo lang totdat ze verkering heeft.

Marianne Thieme & Joop Braakhekke
Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren en restauranthouder en kok Joop Braakhekke gaan met elkaar in debat over de plezierjacht. Ongeveer 200 topkoks hebben namelijk de Tweede Kamer in een brief gevraagd niet akkoord te gaan met plannen om de plezierjacht verder te beknotten. Zij spreken van 'bureaucratisering' die haaks staat op de maatschappelijke opvatting over 'eten uit de natuur'. De koks, onder wie Jonnie Boer, Joop Braakhekke, Paul Fagel en Robert Kranenborg, vinden wild van Nederlandse bodem geschoten door deskundige jagers een 'prachtig product dat prima past in een duurzame voedselketen'. Ze zijn bang dat ze straks uitsluitend haas of wilde eend uit het buitenland aan hun gasten moeten serveren.

In deze uitzending van Jinek waren Alex Klaasen, Jan Smit, Joop Braakhekke en Marianne Thieme te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op donderdag 11 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie