Uitzending
Jinek - 12-6-2015

12-6-2015

Jinek

2926 x bekeken | 0 reacties
6
Jan Meeus over zijn misdaadbiografie van Willem Holleeder
'Verraad - De misdaadbiografie van Willem Holleeder' is het levensverhaal van Willem Holleeder (1958) na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken.

Het boek is gebaseerd op het onderzoeksmateriaal van justitie en politie en diverse getuigenissen van binnen en buiten het criminele milieu. De rechtszaak tegen Willem Holleeder is vermoedelijk de finale akte in een poging de schuldigen te berechten in het lange en gewelddadige gevecht om de macht in de onderwereld.

John van den Heuvel over de liquidatiegolf
Afgelopen dinsdag werd de 43-jarige Lucas Boom op klaarlichte dag doodgeschoten in een Zaandamse woonwijk. Veel kinderen waren getuige van de liquidatie.

Wat is er aan de hand in de onderwereld en valt het geweld nog te stoppen? De politie zegt voldoende mankracht te hebben, maar lijkt amper grip te hebben op de nieuwe generatie criminelen. Wat moet er gebeuren om te voorkomen dat er nog meer onschuldige slachtoffers vallen?

Vanavond een gesprek hierover met misdaadjournalist John van den Heuvel.

Nadja Hüpscher over haar voorstelling 'Gratis in je hol... Ja joh, prima'
Nadja Hüpscher is actrice en speelde in talloze films en televisieseries. Maar zelfs Nadja Hüpscher wordt een dagje ouder en het werk ligt niet meer voor het oprapen. Ooit was zij zeer kritisch, geëngageerd en zakelijk ging het ook voor de wind. Maar ja, de tijden zijn veranderd; er zijn kinderen en een hypotheek.

Nadja doet niet meer zo moeilijk. ‘Wat denk je zelf?’ is vervangen door ‘Ja joh, prima’. Als het maar leuk is. Of goed voor haar netwerk. Gratis in je hol is een schaamteloze voorstelling over mislukte audities, hangen in het Kruitvat en de druk van het BN’er-schap.

Naziha's Lente documentaire
Maandag 15 juni wordt de documentaire Naziha’s Lente uitgezonden op NPO 2. De film van Gülsah Dogan (Liefdeswinter), geeft een intieme inkijk in het leven van een Marokkaans-Nederlandse vrouw die de muur van schaamte wil doorbreken nu zij de regie over haar eigen leven terugpakt. Dit is het verhaal van een mondige, moderne vrouw, die ondanks de ballast van haar jeugd en de voortdurende problemen met haar kinderen, onuitputtelijk blijft strijden voor een beter leven. De film won de Publieksprijs IDFA 2014 met een gemiddelde beoordeling van een 9,3.

In deze uitzending van Jinek waren John van den Heuvel en Nadja Hüpscher te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op vrijdag 12 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie