Uitzending
Jinek - 9-6-2015

9-6-2015

Jinek

1593 x bekeken | 0 reacties
6
Jonathan Gottschall
Hij is een universitair docent in een midlife crisis als tegenover zijn saaie kantoor een sportschool voor kooivechten wordt geopend. Hij besluit zijn leven om te gooien; hij begint met trainen als kooivechter. Een goede gelegenheid om zijn wetenschappelijke studie over geweld verder uit te breiden, maar meer nog de ultieme kans om antwoord te krijgen op zijn prangende vraag: ben ik in staat iets moedigs te doen? Als kind werd de kleine Gottschall gepest en vermeed hij elk gevecht. Was dat nu anders? Het levert een bijzonder boek op: ‘Echte mannen vechten’.

De mannen van Draadstaal
Vanavond in Jinek: Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Na een afwezigheid van drie jaar en heel wat gesteggel kan men weer genieten van Fred en Ria, Said, de boeren Bert en Teun, de bejaarde mannen, Leon en Jopie van de Snackbar, Theo en Victor, de dronken pastoor en alle andere bekende types die hun licht laten schijnen op de actualiteit.

Jack van Gelder & Ronald van der Geer
Voor de laatste keer gaan deze twee iconen samen verslag doen op de radio van Oranje. Komende vrijdag voetbalt het Nederlands elftal tegen Letland. Voetbalcommentator Ronald van der Geer vertrekt per 1 juli bij de NOS en gaat bij SBS aan de slag als commentator bij de Champions League.

Alexander Klöpping
Zijn online-kiosk Blendle is vanaf vandaag ook in Duitsland beschikbaar. En dat betekent dus tientallen potentiële lezers erbij. In de kiosk zijn vanaf nu onder meer het weekblad Der Spiegel en kranten van de grote Duitse uitgever Axel Springer te lezen, zoals Bild. Het is de eerste stap in een internationale uitrol, zegt Blendle. Later moeten ook bijvoorbeeld Frankrijk en de Verenigde Staten worden toegevoegd.

Loes Luca
Loes Luca, de koningin van de Parade, is na 15 jaar weer op het reizende theaterfestival te zien met een wel hele bijzondere voorstelling namelijk; een real life soap.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op dinsdag 9 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!