Uitzending
Jinek - 12-8-2015

12-8-2015

Jinek

1568 x bekeken | 0 reacties
5
Jan-Hein Kuijpers & Bénédicte Ficq over zaak juweliersvrouw
De juweliersvrouw die vorig jaar tijdens een overval in haar winkel in Deurne twee overvallers doodschoot, wordt niet vervolgd. Dat heeft het gerechtshof besloten. Tegen die uitspraak is geen beroep mogelijk. Eerder had het Openbaar Ministerie al besloten dat de vrouw niet terecht zou hoeven staan voor het doden van de overvallers, omdat ze volgens het OM uit noodweer handelde. Nabestaanden van de overleden overvallers startten een beklagprocedure bij het hof, omdat ze wilden dat de vrouw alsnog werd vervolgd. Maar ook de rechters hebben geconcludeerd dat de vrouw uit noodweer heeft gehandeld. Vanavond praten Jan-Hein Kuijpers (advocaat juweliersvrouw) & Bénédicte Ficq (advocaat nabestaanden doodgeschoten overvallers) over deze zaak in Jinek.

Art Rooijakkers & Giovanca over Amy Winehouse
Amy Winehouse, geniaal zangeres en veel te jong overleden. Morgen verschijnt de prachtige documentaire Amy. Aan tafel vanavond zitten twee grote fans van het eerste uur: Giovanca en Art Rooijakkers. Ook zingt Giovanca het nummer Valerie van Amy Winehouse.

Karin Bloemen in Cirque Stiletto 3
Na twee seizoenen Cirque Stiletto met Ellen ten Damme aan de trapeze, neemt vanaf september Karin Bloemen de rol van leading lady over in het variété-spektakel van Henk van der Meijden. Waar Ellen ten Damme vooral haar acrobatische kunsten in de strijd gooide, draait Cirque Stiletto 3 met Karin Bloemen vooral om een ode aan de klassieke clown.

Vanavond is Karin Bloemen te gast in Jinek
Mocht u vannacht wakker zijn, tuur dan even naar buiten, richting de donkere hemel. Grote kans dat u een meteoor (beter bekend als vallende ster) ziet. De aarde kruist dan namelijk met een baan van de komeet Swift-Tuttle, wat jaarlijks voor een spectaculaire 'sterrenregen' zorgt. Vanavond aandacht in Jinek voor dit bijzondere spektakel.

In deze uitzending van Jinek waren Art Rooijakkers, Giovanca Desire Ostiana, Jan-Hein Kuijpers en Karin Bloemen te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op woensdag 12 augustus door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie