Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Meewerken met de roddelpers. Privacy of publiek?

Meewerken met de roddelpers. Privacy of publiek?

In de schaduw van het nieuws

19-12-2009

| 2033 x bekeken | 0 reacties
5
Roddelpers-fotograaf Joop van Tellingen heeft ingebroken in een auto om een map met foto’s te kunnen bemachtigen. Hij heeft daarvoor het raam van een auto ingeslagen. Dat geeft Van Tellingen zaterdagavond toe in een uitzending van KRO’s In de Schaduw van het Nieuws met Arie Boomsma.

Van Tellingen toont ook geen berouw over het ‘Sinterklaasincident’ rond Yvon Jaspers. De KRO-presentatrice houdt haar kinderen altijd bewust uit de publiciteit. Van Tellingen stuurde een Sinterklaas en een zwarte piet naar het huis van Jaspers.

In diezelfde uitzending stelt hoofdredacteur Ton de Wit van Party dat het lang niet altijd nodig is om hoor en wederhoor toe te passen. De Wit: “Het gaat hier om roddelen, je moet een verhaal ook niet kapot checken.”

Aan tafel bij Arie Boomsma zitten ook Catherine Keyl en Dries Roelvink. Roelvink liet onder meer zijn huwelijksfeest betalen door de Story in ruil voor exclusieve foto’s, maar heeft daar nu veel spijt van. Roelvink: “De andere bladen werden daardoor buitengesloten en hebben daarom jarenlang vervelend over mij geschreven.”

Catherine Keyl gaat in de uitzending de confrontatie aan met Jaap Arriens. Hij maakte en verkocht het filmpje van een zoenende Georgina Verbaan. Keyl: “Heeft deze mijnheer wel beseft wat hij allemaal kapot heeft gemaakt? Ik vind het schandalig!”

De roddelpers wordt in deze uitzending ook onder vuur genomen door Victor Reinier. De acteur kwam vorig jaar in het nieuws toen zijn vriendin uit een hotelraam viel in Maastricht. Reinier: “De Privé belde mij op. Ik moest vertellen wat er was gebeurd in die hotelkamer. Als ik dat niet deed zouden zij gewoon wat schrijven. Dat zijn maffiapraktijken. Je werkt mee en anders komen we de tent bij je slopen! Het zijn laffe bange mensen.” Reinier zegt dat medewerkers van de roddelpers dan ook niet verbaasd moeten zijn als hij ze lichamelijk te lijf gaat.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Meewerken met de roddelpers. Privacy of publiek? is uitgezonden op zaterdag 19 december door de KRO. Te gast waren Dries Roelvink en Catherine Keyl. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie