Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Vertellen of verzwijgen? Ik heb HIV

Vertellen of verzwijgen? Ik heb HIV

In de schaduw van het nieuws

5-12-2009

| 1717 x bekeken | 0 reacties
6
De 29-jarige Lenore was in blijde verwachting toen ze te horen kreeg dat ze HIV-positief was. Het was voor haar een donderslag bij heldere hemel; ze bleek de infectie lang geleden te hebben opgelopen. Uit angst voor reacties uit haar omgeving hield ze haar besmetting geheim. Na anderhalf jaar kon ze niet langer leven met haar ‘geheim’ en lichtte ze familie, vrienden en collega’s in. Aan Arie Boomsma vertelt zij haar emotionele verhaal in de tweede aflevering van KRO’s In de Schaduw van het Nieuws.

Ook te gast is Arjan Ederveen. Hij verloor zijn broer aan Aids en worstelde met het verzwijgen van die ziekte voor de omgeving. In de uitzending ook de verhalen van HIV-geïnfecteerden die de keus hebben gemaakt om de omgeving niet in te lichten, zelfs niet als ze met iemand naar bed gaan. Maar is dat niet het toppunt van egoïsme? Ontneem je zo mensen niet een keus om een levensbedreigend risico te kunnen ontlopen? En gaan Nederlanders nog wel bij een restaurant eten waarvan ze weten dat de kok besmet is met HIV?

Presentatie: Arie Boomsma.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Vertellen of verzwijgen? Ik heb HIV is uitgezonden op zaterdag 5 december door de KRO. Te gast was Arjan Ederveen. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!