Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Dood of dement?

Dood of dement?

In de schaduw van het nieuws

23-1-2010

| 1975 x bekeken | 2 reacties
7
Euthanasie bij dementie mag in Nederland alleen in een vroeg stadium van de ziekte, als de patient nog volledig wilsbekwaam is. Dat betekent dat de patient vaak jaren voordat het echte lijden begint uit het leven moet stappen. Zo wordt de patient en de familie soms jaren van nog redelijk goed met elkaar leven ontnomen. Het aantal dementerenden neemt de komende jaren fors toe. Steeds meer mensen zullen daarom voor de keus komen te staan: Dood of Dement? Dat is het dilemma in de uitzending van 23 januari.

In deze talkshow zullen mensen aan het woord komen die het dilemma aan den lijve hebben ondervonden. Zo vertelt Ingrid van Delft over de afschuwelijke lijdensweg van haar man die overleed aan de gevolgen van dementie. Toch is Van Delft niet voor euthanasie. Ook Gerard van den Boomen’s vrouw wilde tot het einde blijven leven, ondanks haar euthanasieverklaring. Van den Boomen had die laatste jaren met zijn vrouw nooit willen missen.

Schaduwgast in deze uitzending is historicus/commentator Maarten van Rossum.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Dood of dement? is uitgezonden op zaterdag 23 januari door de KRO. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie