Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Urk: blijven of vertrekken?

Urk: blijven of vertrekken?

In de schaduw van het nieuws

28-11-2009

| 943 x bekeken | 0 reacties
5
KRO’s In de Schaduw van het Nieuws komt aanstaande zaterdagavond met een speciale uitzending die geheel gewijd is aan de dood van de 14-jarige Dirk Post op Urk.

De moord op de jongen doet de gemeenschap van Urk op haar grondvesten schudden. De meeste mensen kennen elkaar, iedereen weet ook welke jongeren de verdachten zijn. De geruchtenmachine draait op volle toeren. Hoe moet Urk verder? Hebben de ouders van de verdachten nog een eerlijke kans in zo’n gemeenschap? Of is het voor hen en voor de gemeenschap beter om elders opnieuw te beginnen? Arie Boomsma praat in KRO’s In de Schaduw van het Nieuws openhartig met ouders van vermoorde kinderen. Maar ook de geliefden van daders komen aan het woord. En hoe voorkom je als gezagdrager dat de gemeenschap door wantrouwen en geruzie scheurt na zo’n schokkende gebeurtenis?

Ook behandelt het programma de vraag of het nu tegenwoordig zo is dat je eerder bang moet zijn voor je vrienden in plaats van voor ‘die enge man in die regenjas’. Welke rol speelt het internet hierbij?

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Urk: blijven of vertrekken? is uitgezonden op zaterdag 28 november door de KRO. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie