Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Vechten of vluchten?

Vechten of vluchten?

In de schaduw van het nieuws

21-11-2009

| 982 x bekeken | 0 reacties
5
Ongewild ben je getuige van grof geweld. Iemand wordt in elkaar geslagen, of erger, wordt belaagd met een mes. Je bent onmiddellijk gedwongen een ingrijpende keuze te maken: spring ik ertussen of laat ik het gebeuren?

Arie Boomsma praat in deze eerste aflevering van KRO’s In de Schaduw van het Nieuws met getuigen van ernstige geweldincidenten, over het dilemma waar zij zich plotseling voor zagen gesteld. De beslissing die ze namen had soms verstrekkende gevolgen; want ben je nog zo ‘trots’ op je keuze om in te grijpen als je daardoor de rest van je leven invalide blijft? En ben je een lafaard omdat je besloot om slechts toe te kijken? En kun je leven met de gedachte dat jij langs de kant stond terwijl een ander onherstelbaar letsel werd aangedaan? In deze uitzending ook een spannend experiment voor het oog van de verborgen camera: wat doen metropassagiers als twee skinheads in een vol treinstel een donkere jongen te lijf gaan?

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Vechten of vluchten? is uitgezonden op zaterdag 21 november door de KRO. De presentatie was in handen van Wilfred Kemp en Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie