Uitzending
Holland Doc - De voorste linie

De voorste linie

Holland Doc

9-11-2006

| 2181 x bekeken | 0 reacties
7
In de documentaire 'De voorste linie' vertellen Nederlandse veteranen van de bijna vergeten oorlog tussen Noord-Korea en de rest van de wereld, over wat hen ooit bezielde om daarheen te gaan. Zo ging de één omdat hij net zelf van de Duitsers was bevrijd en de plicht voelde hetzelfde voor anderen te doen, en de ander ging omdat hij zich als ex-lid van de Waffen-SS van zijn schuld wilde bevrijden. En de Indo ging omdat hij in geen enkel land geaccepteerd werd.

“Als je leven je lief is, bedenk altijd waar de vijand zich zal verstoppen; kijk niet op maar vooral naast de weg en als iemand sneuvelt, ga er niet gelijk met z’n allen omheen staan”.

Op vliegveld Eindhoven krijgen de Nederlandse soldaten die op het punt staan om naar Afghanistan te vertrekken, deze laatste goede raad van een tachtigjarige Korea-veteraan.

Documentairemakers Paul Cohen en Martijn van Haalen creëren een indringend beeld van de veteranen en maken hun gevoelens bijna tastbaar.

Een film van Paul Cohen en Martijn van Haalen
Producent: René Mendel/ Interakt
Eindredactie: Maarten Schmidt en Thomas Doebele

Deze uitzending van het programma Holland Doc met de titel De voorste linie werd uitgezonden op donderdag 9 november door de VPRO, de IKON, Human en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie