Uitzending
Holland Doc - Voices of Bam

Voices of Bam

Holland Doc

23-11-2006

| 1125 x bekeken | 0 reacties
6
Op 23 december 2003 vond in zuidoost Iran een zware aardbeving plaats. Naar schatting kwamen 26.000 mensen om onder het puin van de eeuwenoude stad Bam. Documentairemaakster Aliona van der Horst reisde af naar de stad om een jaar na de aardbeving te zien hoe inwoners de draad hebben opgepakt en omgaan met verlies.

`Voices of Bam` observeert verschillende inwoners en families tijdens hun dagelijkse leven. Er wordt gekookt, gespeeld, gewerkt, voor zich uitgestaard, gelachen en gekibbeld. Herkenbare en levendige situaties scènes vloeien over in meer verstilde, poëtische momenten. Dan zijn alleen nog de stemmen van de overlevenden te horen die zich persoonlijk richten tot hun verdwenen kinderen, echtgenotes en ouders.

Een eenzame vader vertelt over zijn overleden dochtertje en over de wonderlijke droom die hij had. Een dochter in een gezin dat samen verder moet leven zonder ouders vertelt over haar overleden vader hoezeer zijn zwijgzame oudste zoon hem mist. Een weduwe vertelt over haar overleden echtgenoot besmuikt dat ze serieus overweegt opnieuw te trouwen. Zou hij haar uitlachen om die oudere man die een oogje op haar heeft laten vallen?

`Voices of Bam` toont de schoonheid van het alledaagse en de universele veerkracht van de bewoners van Bam, gevangen in een louterend filmgedicht.

Regie en scenario: Aliona van der Horst en Maasja Ooms
Produktie: Zeppers Film & TV

Deze uitzending van het programma Holland Doc met de titel Voices of Bam is uitgezonden op donderdag 23 november door de VPRO, de NPS, de IKON en Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie