Uitzending
Het Vermoeden - Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis

Het Vermoeden

13-4-2008

| 1806 x bekeken | 0 reacties
6
Hij is neerlandicus, filosoof, priester en theoloog maar bovenal is Huub Oosterhuis één van de populairste dichters van het land. Hij is van grote betekenis voor de oecumene en het kerklied: overal waar je komt worden zijn teksten gezongen. Veel mensen leerden hem kennen toen hij sprak op de begrafenis van zijn vriend prins Claus. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen baarde hij opzien door zich als lijstduwer van de SP te manifesteren.

Onlangs is zijn dichtbundel Wie bestaat verschenen waarin Oosterhuis poëtisch zijn leven beschrijft en woorden geeft aan zijn gedachten over God.

Wie is deze gepassioneerde dichter? Waar komt zijn sociale bewogenheid vandaan? En waarom is zijn heilige tekst psalm 8:
Als ik de hemel schouw,
zon maan sterren daar gewrocht:
wie zijn wij dan
dat aan ons gedacht zou worden,
mens wie ben je dat je wordt geweten.

Presentatie: Annemiek Schrijver.

Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Huub Oosterhuis is uitgezonden op zondag 13 april door de IKON. Te gast was Huub Oosterhuis. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee