Uitzending
Het Vermoeden - Els Thissen

Els Thissen

Het Vermoeden

13-1-2008

| 2179 x bekeken | 0 reacties
6
Els Thissen begon haar carrière als politie-agente, werd daarna meester in de rechten en doorliep de kunstacademie. Van jongs af aan is haar grote vraag: hoe word ik gelukkig? Maar noch een studie, noch de kunstacademie, noch reiki, noch macrobiotiek gaf het antwoord.
Toen las Els Thissen 'Een Cursus in Wonderen'. Dit boek veranderde haar leven. De inleiding in het boek trof haar als een trein die aan kwam denderen:
“De cursus beoogt niet de betekenis van liefde te onderwijzen, want dat gaat wat onderwezen kan worden te boven. Hij beoogt echter wel de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is. Het tegendeel van liefde is angst, maar wat alomvattend is kent geen tegendeel.
Deze cursus kan daarom heel eenvoudig aldus worden samengevat:
Niets werkelijks kan bedreigd worden.
Niets onwerkelijks bestaat.
Hierin ligt de vrede van God.”

De inzichten uit Een Cursus in Wonderen brachten wel het geluk waar ze naar op zoek was. Els Thissen: "Er kwam een stilte van binnen die een soort onverstoorbaarheid heeft. Niet van het interesseert me niet, maar een zachte vriendelijke mededogende aanwezigheid".

Nu is ze trainer en coach en is ze door haar inzichten een inspirator voor velen. Op allerlei manieren stelt ze steeds die ene vraag: 'Ben je bereid overal liefde in te zien?". "Liefde is de essentie, het is je natuurlijk erfgoed." Els Thissen geeft lezingen en workshops en maakt mede het tijdschrift ...van hart tot hart...

Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Els Thissen is uitgezonden op zondag 13 januari door de IKON. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie