Uitzending
Het Vermoeden - Hape Kerkeling

Hape Kerkeling

Het Vermoeden

9-12-2007

| 1620 x bekeken | 0 reacties
7
Hape Kerkeling (1964) is op dit moment één van de populairste cabaretiers en entertainers in Duitsland en de enige Duitser die koningin Beatrix Duits kan laten spreken met een Nederlands accent!

Vanwege zijn gezondheid nam hij een paar jaar geleden wat gas terug en maakte een voettocht naar Santiago de Compostela. In juni kwam de Nederlandse vertaling uit van zijn boek Ik ben er even niet, over zijn belevenissen op zijn pelgrimstocht: ‘alles wordt één: mijn adem, mijn passen, de wind, het gezang van de vogels, het wuiven van het graan en het koele gevoel op mijn huid. Ik loop in stilte. Duw ik tijdens het wandelen mijn voeten op de weg of duwt de weg tegen mijn voeten?‘

In Het Vermoeden praat Kerkeling over de veranderingen die zijn pelgrimage in zijn leven heeft gebracht, over God en het kwaad. In tijden van nood zoekt hij zijn toevlucht bij de woorden van zijn heilige tekst psalm 27: ‘De HEER is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen?’

Hape Kerkeling is momenteel één van de populairste cabaretiers in Duitsland en de enige Duitser die koningin Beatrix Duits kan laten spreken met een Nederlands accent.

Presentatie: Annemiek Schrijver.

Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Hape Kerkeling is uitgezonden op zondag 9 december door de IKON. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie