Uitzending
Hallo Nederland - 6-11-2018

6-11-2018

Hallo Nederland

430 x bekeken | 0 reacties
6
Door bezuinigingen in de jeugdzorg krijgen duizenden kinderen niet de hulp die ze wel nodig hebben. Sinds gemeenten verantwoordelijk zijn voor alle hulp die geboden wordt aan jongeren moest er 450 miljoen euro worden bespaard, maar de vraag naar zorg neemt alleen maar toe. Als gevolg daarvan lopen de wachtlijsten op, wat zorgt voor schrijnende situaties.

Verder: de failliete IJsselmeerziekenhuizen zijn veel te lang doorgegaan met het inkopen van een duur Duits kankermedicijn, terwijl ze wisten dat zorgverzekeraars dit medicijn niet meer vergoedden. Saillant detail is dat twee directieleden belangen hebben bij de leverancier van het medicijn. We praten met de onderzoeksjournalist van Follow The Money die dit aan het licht bracht.

En het is vandaag precies 99 jaar geleden dat de eerste Nederlandse radio-uitzending te horen was. We gaan tijdens de start van het jubileumjaar langs bij Jan Westerhof, oud-directeur van NPO Radio. Hij schreef een boek over de radiogeschiedenis, want de radio maakt sinds 1919 heel wat los.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op dinsdag 6 november door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie