Uitzending
Hallo Nederland - 8-11-2018

8-11-2018

Hallo Nederland

279 x bekeken | 0 reacties
6
Het was een drama voor veel Weespenaren, het afbranden van de torenspits van de Laurentiuskerk, nu twee jaar geleden. Maar vandaag was er juist een feestelijk moment: de kerk kreeg zijn toren terug. En dat gebeurde onder grote belangstelling.

Verder: The White Album van The Beatles kwam precies 50 jaar geleden uit. Niet is niet het best verkochte album, maar wel de meest opmerkelijke plaat van de beroemde Engelse band. Velen wisten bij het uitkomen van de lp niet precies wat ze ermee aan moesten. Maar het werd wel een klassieker. Met muziekjournalist Jean-Paul Heck hebben we het over het belang van dit album.

En hoe zou het zijn als een gezinslid in de gevangenis beland? Die vraag stelde Wiosna van Bon zichzelf. Ze fotografeerde vijfentwintig gezinnen van gedetineerden en ging met hen in gesprek. Daaruit kwam de tentoonstelling 'Family Strangers' en die hangt op een hele toepasselijke plek: de gevangenis in Vught.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op donderdag 8 november door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie