Uitzending
Hallo Nederland - 23-10-2018

23-10-2018

Hallo Nederland

249 x bekeken | 0 reacties
6
Na 29 maart is het zover: dan verlaat het Groot-BrittanniŽ de Europese Unie. In Nederland wonen en werken zo'n 45.000 Britten. Na brexit mogen zij hier niet meer automatisch verblijven, maar wat er wel met hen gaat gebeuren is vooralsnog onduidelijk. Niet alleen de Britten, maar ook hun werkgevers verkeren in onzekerheid.

Verder: werknemers ervaren zo veel werkstress, dat een derde overweegt een andere baan te zoeken. Dat blijkt uit onderzoek van Menzis. Door een personeelstekort wordt de werkdruk zo hoog dat de stress toeneemt. Annelies overwoog niet alleen om te stoppen met werken, ze nam daadwerkelijk ontslag. Want ook bij haar op het werk was er een personeelstekort waardoor de werkdruk opliep en de stress toenam.

En dealen met echte problemen, die opdracht krijgen studenten van de Design Academy mee voor het maken van hun eindexamenwerk. Het resultaat is nu te zien op de Dutch Design Week in een pad dat leidt langs 200 werken. Werken met oplossingen voor problemen die er in het echte leven zijn of nog kunnen komen.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op dinsdag 23 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie