Uitzending
Hallo Nederland - 24-10-2018

24-10-2018

Hallo Nederland

313 x bekeken | 0 reacties
6
Het Europees Parlement stemt vandaag over een totaalverbod op de meest vervuilende plastic wegwerpartikelen. Dan moet u denken aan wattenstaafjes, plastic borden en bestek en bijvoorbeeld rietjes die wereldwijd de oceanen vervuilen. Het verbod op deze plastic artikelen gaat in 2021 in. Een plasticloos bestaan, zou het er ooit van komen? Inge en haar gezin streven er naar.

Verder: in Harlingen is het deze week alle hens aan dek bij de bouw van de replica van het schip van Willem Barentsz. Aanstaande zaterdag wordt het schip in aanbouw te water gelaten en dan zal blijken of de houten romp zeewaardig is. Het is in ieder geval een opmerkelijk initiatief: een tiental mannen - bijna allemaal zestigplussers - bouwt al jaren aan de kopie van het schip waarmee Willem Barentsz in de 16e eeuw de rond de Noordkaap wilde varen.

En honden zorgen voor veel schade aan de Nederlandse dijken. Aan het losloopverbod op dijken wordt weinig gehoor gegeven waardoor de honden er lustig op los kunnen graven. Dat levert jaarlijks een schadepost van 40.000 euro op. De waterschappen trekken daarom aan de bel.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op woensdag 24 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie