Uitzending
Hallo Nederland - 22-10-2018

22-10-2018

Hallo Nederland

317 x bekeken | 0 reacties
6
Voor het eerst zegt de meerderheid van de Nederlandse bevolking dat het het niet meer bij een religieuze groepering behoort, blijkt uit onderzoek van Centraal Bureau voor de Statistiek. De Nederlandse kerken lopen dus leeg, maar aan de buitenlandse vraag naar kerkmeubilair is bijna niet te voldoen. Vader en zoon Peters voorzien kerken wereldwijd van nieuwe inboedel. Hun beelden en kerkmeubilair gaan de hele wereld over en dat gebeurt allemaal vanuit Horssen, hier in Nederland.

Verder: Nederland is een kasteel rijker, een bijzonder kasteel. Want waar je normaal misschien denkt aan sprookjeskastelen met pittoreske torenkamertjes zijn die bij dit kasteel in Almere ver te zoeken. We laten zien wat het dan wel voor kasteel is.

En koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen deze week een tweedaags staatsbezoek aan Groot-Brittannië. Dat is bijzonder, want het is al weer 36 jaar geleden dat toenmalige koningin Beatrix het Britse eiland officieel bezocht. Royaltydeskundige Simone Lamain kijkt dan ook reikhalzend uit naar dit speciale moment.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op maandag 22 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie