Uitzending
Hallo Nederland - 19-10-2018

19-10-2018

Hallo Nederland

377 x bekeken | 0 reacties
6
In 2014 is in een scheepswrak voor de kunst van Texel een stel eeuwenoude kousen gevonden. De afgelopen jaren wordt er door vrouwen uit het hele land gewerkt aan de reconstructie van de kousen om zo dicht mogelijk bij de originele breitechniek te komen. Nu zijn de eerste twee testkousen af.

Verder: snurken, smakken, kuchen, het zijn geluiden waar we ons allemaal wel eens aan kunnen ergeren. Maar voor sommige mensen gaat deze ergernis nog een stapje verder. Zij hebben misofonie, extreme woede wij het horen van alledaagse geluiden.

En burgerparticipatie, de politiek en de koning hebben er de mond vol van. Maar hoe krijg je bewoners zo ver dat ze samenwerken aan een maatschappelijk doel? In Zalk, vlakbij Zwolle, hebben ze dat heel concreet uitgewerkt: bewoners onderhouden tegenwoordig het groen in het dorp en het geld dat het uitspaart mogen ze zelf besteden. Het gemeentebestuur heeft inmiddels besloten dat dit project, na een proefperiode van twee jaar, definitief doorgaat.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op vrijdag 19 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie