Uitzending
Hallo Nederland - 12-10-2018

12-10-2018

Hallo Nederland

252 x bekeken | 0 reacties
6
Er moet meer geld komen voor een scan waarmee trombose beter gediagnosticeerd kan worden, zegt de Trombosestichting. Trombose is een ongewenste bloedstolling in de bloedvaten en is moeilijk te herkennen. Ieder uur krijgen elf mensen trombose. Bijvoorbeeld in een been, de onderbuik of de longen. Per dag overlijden hieraan maar liefst 3 mensen. Ook veel hart- en herseninfarcten worden veroorzaakt door trombose. Dit treft ruim 200 mensen per dag, 40 hiervan overlijden.

Verder: met een omgebouwde sloep de Atlantische Oceaan oversteken en dat met minimale middelen en niet langer dan twee uur achter elkaar slapen. Vier mannen uit Haarlem gaan deze bijzondere uitdaging aan. Wij mochten bij hun allerlaatste training in Nederland aanwezig zijn.

En de binnenstad van Sittard is de komende dagen volledig in Duitse sferen. Daar speelt zich zes dagen lang het grootste Oktoberfest van de Benelux af. We vieren het feest mee.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op vrijdag 12 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie