26-10-2005
1580 x bekeken | 0 reacties
Zoektocht naar de eetgewoontes van Nederland. Eet Nederland nog steeds een traditioneel bord vol aardappels, groente en vlees of is de smaak de laatste jaren veranderd? In deze aflevering van Grazend Nederland vraagt Pierre Wind zich af wat mensen doen met oud brood. Pierre roert vier verschillende onderwerpen aan met dit thema. In deze aflevering vraagt Pierre Wind zich af wat mensen doen met oud brood. Pierre roert vier verschillende onderwerpen aan met dit thema: Brood, het is al oud voordat het in de trommel ligt. Direct nadat het uit de oven komt begint het al. Het kruim droogt uit, de korst wordt zompig en de bijtbeleving is onder de maat. Broodprofessor Rob Hamer breekt zijn hoofd over de vraag: hoe kunnen we het verouderingsproces van brood vertragen. Het moet verboden worden oud brood aan de eendjes te voeren, dat vindt Koos van Donk. De sloten en vijvers kunnen de vrachten droog brood niet meer aan. De eenden zijn volgevreten, hebben teveel tijd voor seks en de olie uit het brood tast hun vacht aan. Wat moeten al die moslims dan, met hun overtollige pide, gobz en aghrum. Want dat mag je van het geloof niet weggooien! In Den Haag hebben ze de oplossing gevonden... een broodcontainer. Mevrouw Tercan heeft nooit oud brood. Haar yufka kun je maanden bewaren. De ronde, flinterdunne broden liggen opgestapeld op de koelkast. Ze zien er droog en hard uit. Maar, benadrukt de Turkse, het brood is niet oud. Verder komt het vaste Grazend Nederland panel aan het woord.
Presentatie: Pierre Wind.
Deze uitzending van het programma Grazend Nederland is uitgezonden op woensdag 26 oktober door de NPS. De presentatie was in handen van Pierre Wind.