Vies eten
23-11-2005
| 3106 x bekeken | 0 reacties
Pierre Wind vraagt zich af waarom iets vies is. Zijn organen vies? Of slakken? En hoe reageert ons lichaam op vies eten? Wie lust de longen, de lever, de maag, het hart en de darmen van een schaap. Vies? Welnee, de Marokkaanse Khadija eet het graag. Traditioneel wordt het organengerecht gegeten om de geboorte van een kind te vieren. Niet voordat eerst de organen worden schoongemaakt... Slakken worden dan weer wel gegeten door de Hollanders. Hoewel, echt dol zijn we er ook niet op. Het blijven toch slijmerige beestjes, vindt Pierre. Slakkenkweker Math Theunisz probeert Pierre te overtuigen, zijn slakjes zijn heerlijk. En hij kan het weten, hij kweekt zo'n 800.000 tot 900.000 kilo slak per jaar. Waarom vinden wij iets vies? Pierre bezoekt het smaaklaboratorium van de Universiteit van Wageningen. Daar meten ze zijn slikreflex, hersenactiviteit en hartslag bij het eten van vieze producten: gekookte spruitjes, gebakken lever en blauwe vla. Verder uiteraard het vaste Grazend Nederland panel.
Presentatie: Pierre Wind.
Deze uitzending van het programma Grazend Nederland met de titel Vies eten is uitgezonden op woensdag 23 november door de NPS. De presentatie was in handen van Pierre Wind.