Uitzending
Grazend Nederland - 30-11-2005

30-11-2005

Grazend Nederland

1277 x bekeken | 0 reacties
4
Zoektocht naar de eetgewoontes van Nederland. Eet Nederland nog steeds een traditioneel bord vol aardappels, groente en vlees of is de smaak de laatste jaren veranderd? In iedere aflevering snijdt Pierre Wind één onderwerp aan waar hij dieper op ingaat. Uiteenlopende thema's die variëren van zielig tot oud brood. Hoe komt het bijvoorbeeld dat brood zo snel oud wordt? Hierover kan een broodprofessor allerlei weetjes uit de doeken doen. Ook blijkt dat Nederlanders anders met oud brood omgaan dan Turken. En wat kun je eigenlijk allemaal bereiden met oud brood? In zielig komt het eten van paardenvlees aan bod. Waarom vinden mensen het zielig voor paarden om hun vlees te eten. En wel eens gezien hoe Chinezen een paling bereiden? Is dat zielig? In deze aflevering neemt Pierre Wind ruim aandacht voor alles wat met gewicht te maken heeft. Van het lichaamsgewicht van balletdansers en kogelstoters tot de lichamelijke voorkeur van Surinamers; alles komt aan bod. Ze is broodmager en snoept zich een ongeluk. Balletdanser Shirley Esseboom mag alles eten, maar moet wel zorgen dat ze vederlicht blijft. Kogelstoter Rutger Smit zet zijn gewicht juist om in kracht en haalde zilver op het WK. Ben Beusink maakt smakelijke hammen, waarin hij zo min mogelijk water spuit. In tegenstelling tot wat er bijvoorbeeld bij de fabrieksham gebeurd. Daar wordt soms wel honderd procent water aan toegevoegd. Dan is de ham misschien wel goedkoper, maar smaakt naar niks. Ons eten wordt lichter en gezonder, maar toch neemt de vetzucht toe. De industrie voegt, zo lijkt het wel, steeds meer 'gezonde' stoffen toe aan het eten. De supermarkt gaat daardoor welhaast op een apotheek lijken. Met heel erg veel light producten! Pas je niet meer in je broek van vorig jaar? De Surinaamse vrienden van Pierre zullen er blij mee zijn. Zij houden juist van een maatje meer. Een vrouwenlichaam moet deinen en niet bonken. Verder uiteraard het vaste Grazend Nederland panel.

Presentatie: Pierre Wind.

Deze uitzending van het programma Grazend Nederland is uitgezonden op woensdag 30 november door de NPS. De presentatie was in handen van Pierre Wind.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee