Zoektocht naar de eetgewoontes van Nederland. Eet Nederland nog steeds een traditioneel bord vol aardappels, groente en vlees of is de smaak de laatste jaren veranderd?
Pierre Wind vraagt zich af hoe efficiënt mensen omgaan met voedsel. Aandacht voor Carmens kip waarvan geen onderdeel in de afvalbak verdwijnt, de voedseldroger, meelwormen en koken met de magnetron. Niks van de kip van Carmen verdwijnt in de afvalbak. Carmen Donk-Wijnaar maakt zelfs van eitjes die nog in de buik van de kip zitten iets lekkers. En de poten? Die gaan in de pindasoep. Bergbeklimmers gaan ook heel efficiënt met hun voedsel om. Jammer genoeg zijn de gevriesdroogde oploszakjes niet te eten. Geen nood. Schaf je eigen voedseldroger aan en bereid je eigen droogvoer voor onderweg. Van meelwormen kun je uitstekende vleesvervangers maken. De Mac Meelworm en wormenquiche zijn eiwitrijk en een prima alternatief voor een stukje vlees. Goedkoop, efficiënt en goed voor het milieu, bepleit professor Van Huis. Geheel ten onrechte is de magnetron verworden tot een opwarm- en ontdooidoos, vindt Constance Eenschooten. Het is als een
computer. Wanneer je niet weet wat het apparaat kan, gebruik je hem niet. Pierre krijgt een privé-cursus koken met de magnetron. Verder uiteraard het vaste Grazend Nederland panel.
Presentatie:
Pierre Wind.
De presentatie was in handen van
Pierre Wind. Deze uitzending van het programma Grazend Nederland werd uitgezonden op woensdag 9 november door de NPS.