Uitzending
Grazend Nederland - 9-11-2005

9-11-2005

Grazend Nederland

1215 x bekeken | 0 reacties
6
Zoektocht naar de eetgewoontes van Nederland. Eet Nederland nog steeds een traditioneel bord vol aardappels, groente en vlees of is de smaak de laatste jaren veranderd? Pierre Wind vraagt zich af hoe efficiŽnt mensen omgaan met voedsel. Aandacht voor Carmens kip waarvan geen onderdeel in de afvalbak verdwijnt, de voedseldroger, meelwormen en koken met de magnetron. Niks van de kip van Carmen verdwijnt in de afvalbak. Carmen Donk-Wijnaar maakt zelfs van eitjes die nog in de buik van de kip zitten iets lekkers. En de poten? Die gaan in de pindasoep. Bergbeklimmers gaan ook heel efficiŽnt met hun voedsel om. Jammer genoeg zijn de gevriesdroogde oploszakjes niet te eten. Geen nood. Schaf je eigen voedseldroger aan en bereid je eigen droogvoer voor onderweg. Van meelwormen kun je uitstekende vleesvervangers maken. De Mac Meelworm en wormenquiche zijn eiwitrijk en een prima alternatief voor een stukje vlees. Goedkoop, efficiŽnt en goed voor het milieu, bepleit professor Van Huis. Geheel ten onrechte is de magnetron verworden tot een opwarm- en ontdooidoos, vindt Constance Eenschooten. Het is als een computer. Wanneer je niet weet wat het apparaat kan, gebruik je hem niet. Pierre krijgt een privť-cursus koken met de magnetron. Verder uiteraard het vaste Grazend Nederland panel.

Presentatie: Pierre Wind.

Deze uitzending van het programma Grazend Nederland is uitgezonden op woensdag 9 november door de NPS. De presentatie was in handen van Pierre Wind.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee