Uitzending
Grazend Nederland - Varkenswang en pauwenborst

Varkenswang en pauwenborst

Grazend Nederland

12-10-2005

| 2267 x bekeken | 0 reacties
7
Wanneer je de huid van de varkenskop haalt en het glibberige laagje verwijdert kom je bij de varkenswang... het lekkerste deel van de varkenskop. Tenminste, dat vindt Carolina Verhoeven. En zij kan het weten want zij maakt regelmatig varkenskop klaar. Gebraden pauw is verdwenen van de Nederlandse menukaart. En dat is volkomen terecht. Het ziet er mooi uit zo'n opgetuigde dode pauw op tafel. Maar het smaakt naar niks. Wie weet nog hoe je een sinaasappel in de lucht moet snijden. Welke ober kan nog kip aan tafel fileren en weet dat je ananas met zout wast voordat het kan worden geserveerd? Peter Smit treurt om de vergeten ambachten. De platte oester wordt bedreigd door de Japanse oester in de Zeeuwse wateren. De import oester is veel sterker. De Japanse oester eet al het voedsel op en laat geen ruimte voor de platte oester, legt visser Rick van Keeken uit. De inheemse Zeeuwse oesters overleven nu alleen nog op eigen percelen, afgeschermd voor de Japanse invaders.

Presentatie: Pierre Wind.

Deze uitzending van het programma Grazend Nederland met de titel Varkenswang en pauwenborst is uitgezonden op woensdag 12 oktober door de NPS. Te gast was Peter Smit. De presentatie was in handen van Pierre Wind.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee