Uitzending
EenVandaag - 3-11-2020

3-11-2020

EenVandaag

219 x bekeken | 0 reacties
7
Garnalenvisser Acy Cooper staat nog altijd achter Trump
Zijn hele leven stemde hij op Democraten, maar 4 jaar geleden koos hij toch voor Donald Trump: garnalenvisser Acy Cooper. In 2016 had hij nog twijfels, maar vandaag is hij zeker van zijn zaak: de president krijgt zijn stem opnieuw.

In het najaar van 2016 spraken verslaggevers Tom van 't Einde en Simone Tukker Acy Cooper voor het eerst. Donald Trump was toen net uitgeroepen tot de Republikeinse kandidaat, maar niemand verwachtte toen nog dat hij het Witte Huis zou halen. In september 2016 leek Hillary Clinton nog de gedoodverfde winnaar.

Amerikaanse verkiezingen: opblijven voor de uitslag of niet?
De Amerikaanse verkiezingen zijn "spannender dan verwacht", zegt Amerikakenner Koen Petersen. De kans is klein dat we vandaag een uitslag krijgen. "Trump doet het veel beter dan verwacht. Het zou van één staat kunnen afhangen."

Zoals het een echte Amerikanist betaamt is Petersen de hele nacht opgebleven om de uitslagen te volgen. "Maar eigenlijk zeg ik nog hetzelfde als gisteravond; het ligt nog veel te dicht bij elkaar om te kunnen zeggen wie er gaat winnen", concludeert hij droogjes.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 3 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie