Uitzending
EenVandaag - 7-10-2019

7-10-2019

EenVandaag

141 x bekeken | 0 reacties
6
Het Amerikaanse leger trekt zich terug uit het Noorden van SyriŽ
De Amerikaanse president Trump verrast de wereld vandaag met zijn beslissing om zijn troepen direct uit het noorden van SyriŽ terug te trekken. Turkije dreigt het gebied, dat door de Koerden wordt gecontroleerd, nu binnen te vallen.

In de strijd tegen IS vochten de Koerden jarenlang zij-aan-zij met de Amerikanen en andere westerse bondgenoten. En met succes: het kalifaat is inmiddels zo goed als verdwenen in SyriŽ. Maar met een mogelijk vertrek van de Amerikaanse troepen werd al eerder gevreesd dat daarmee ook de bescherming van de Koerdische bondgenoten weg zou vallen en dat er zo vrij spel zou worden gegeven aan Turkije. En die vrees lijkt nu waarheid te worden. President Erdogan liet zojuist weten dat de de Turkse operatie vandaag of morgen van start gaat.

Justitie roept al jaren dat Klaas Otto betrokken is bij liquidaties, maar nooit is hij ervoor vervolgd
Justitie brengt hem in verband met zware delicten als criminele afrekeningen, maar daarvoor aangeklaagd werd hij niet. Autohandelaar Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender, is woedend. "Pure karaktermoord", vindt hij het.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 7 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie