Uitzending
EenVandaag - 2-10-2019

2-10-2019

EenVandaag

169 x bekeken | 0 reacties
6
Drones worden steeds vaker ingezet als oorlogsmiddel
De recente aanval op een olie-installatie in Saoedi-Arabië met drones zet de discussie over de inzet van deze 'nieuwe' wapens op scherp. Tweede Kamerlid Koopmans pleit voor internationale afspraken. "Het is tijd dat we actie ondernemen."

Jarenlang behoorden gevechtsdrones exclusief tot het wapenarsenaal van de Verenigde Staten. Nu het steeds makkelijker wordt zelf drones te bouwen zijn de Amerikanen al lang niet meer de enige speler op dit veld. Landen zoals China, Rusland en Turkije investeerden de afgelopen jaren fors in onbemande gevechtsdrones. En inmiddels is de technologie ook in handen van terroristische groeperingen zoals IS en Hamas.

Documentaire over mode-icoon Fong Leng in première op Nederlands Film Festival
Eigenlijk wilde Fong Leng de touwtjes helemaal niet uit handen geven. Dat werd documentairemaker Deborah Faraone Mennella meer dan duidelijk toen ze een film maakte over het mode-icoon. "Zo glamoureus en mysterieus als ze is, zo moest de film ook worden."

De documentaire Diva Fong Leng kwam er, met vele op- en aanmerkingen van de diva zelf, en gaat morgen in première op het Nederlands Film Festival. "Ze heeft zich volop tegen 'haar' film aan bemoeid. Bij het filmen merkte ik dat ze nog steeds niet graag de touwtjes uit handen geeft", vertelt Faraone Mennella.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 2 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie