Uitzending
EenVandaag - 5-10-2019

5-10-2019

EenVandaag

143 x bekeken | 0 reacties
6
100 jaar KLM: dit moet het bedrijf doen om toekomstbestendig te blijven
KLM bestaat maandag 7 oktober 100 jaar. Reden voor een groot feest. Maar de luchtvaartmaatschappij wordt geconfronteerd met allerlei nieuwe uitdagingen op weg naar het volgende jubileum.

De klimaatdoelstellingen, de fusie met Air France en de groei van Schiphol zijn zaken waar de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij de komende jaren mee te maken heeft. EenVandaag sprak met drie politici over hun visie op Nederlands blauwe trots in de lucht.

Marktlieden vrezen voor het voortbestaan van de markt
Marktlieden vrezen voor hun handel als er niet snel een mouw wordt gepast aan het vergunningsysteem. Het huidige systeem biedt te weinig zekerheid voor het voortbestaan van de markt.

Nu staat Europese regelgeving niet toe dat marktlieden vergunningen krijgen voor onbepaalde tijd. Deze regels moeten ervoor zorgen dat er meer plekken op de markt vrijkomen voor nieuwe ondernemers. Want op sommige markten is het nu dringen om een plekje.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 5 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie