Uitzending
EenVandaag - 1-10-2019

1-10-2019

EenVandaag

202 x bekeken | 0 reacties
7
Exploitatie van draaiorgels wordt vrijdag bijgeschreven in het Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland
Het Nederlandse draaiorgel: Niet iedereen vindt het geluid even mooi, maar bijna heel Nederland koestert de traditie. Deze week komt het op de lijst van immaterieel erfgoed. Het is hard nodig want de oer-Hollandse traditie staat onder druk.

Het boerenprotest in Den Haag
De Nederlandse boeren zijn boos. Ze voelen zich aan alle kanten gepiepeld, gekleineerd en in een hoek gezet. Om een signaal af te geven trekken ze dinsdag naar Den Haag. "Het is een waarschuwingsactie, laten zien 'hier zijn we, wij doen er ook toe'."

De suggestie van D66-Kamerlid Freek Tjeerd de Groot om de veestapel te halveren om de stikstofuitstoot in te perken was misschien de druppel voor Mark van den Oever van Farmers Defense Force, de emmer was wat hem betreft al heel lang vol. De oproep om dan maar met z'n allen naar Den Haag op te trekken vond onder collega-boeren dan ook direct gehoor. Eenmaal in Den Haag wil hij graag een 'hartig woordje spreken' met minister Schouten van Landbouw.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 1 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie