Uitzending
EenVandaag - 4-10-2019

4-10-2019

EenVandaag

274 x bekeken | 0 reacties
5
Dierenpolitie acht jaar: wat is er over?
Anouk Duijnker is agent bij de dierenpolitie en ziet de vreselijke gevolgen van dierenmishandeling. Ook maakt ze soms de meest vreemde zaken mee. Zo belandde er een heuse boa constrictor op haar bureau.

Doden en miskraam door listeriabacterie in vleeswaren
Twintig zieken, drie sterfgevallen en een vrouw die een miskraam kreeg. Het is het gevolg van een listeriabesmetting in producten van vleesverwerker Offerman in Aalsmeer. "De grens wordt opgezocht", zegt adviseur voedselveiligheid IJsbrand Velzeboer.

Als het mis gaat, is het vaak op grote schaal. Een vleesverwerker als Offerman levert aan verschillende grote winkelketens, waarvan Jumbo de grootste is. Verschillende supermarkten hebben lijsten met producten die mogelijk besmet zijn gepubliceerd. Jumbo publiceerde een lijst met 135 artikelen, Sligro een lijst met 168 artikelen, de Versunie 59 artikelen en Aldi 4 artikelen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 4 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie