Uitzending
EenVandaag - 10-10-2019

10-10-2019

EenVandaag

133 x bekeken | 0 reacties
6
Varkenstoilet mogelijk de oplossing voor stikstofprobleem
Varkenshouder én dierenarts Kees Scheepens bedacht het in 'een woelige nacht'. Het is mogelijk een grote stap richting de oplossing van het stikstofprobleem: het poeppoir voor varkens. "Als je als boer poep en pies scheidt, ben je heel goed bezig."

Nederland zit op slot door teveel aan stikstof en ons vee is voor een groot deel verantwoordelijk. Mest zit namelijk barstensvol met de stikstofverbinding ammoniak. Maar als je poep en pies van koeien of varkens scheidt komt er geen ammoniak vrij. 'Varkensfluisteraar' Kees Scheepens, wist dit allang en besloot zijn varkens aan te leren apart te poepen en te plassen.

Gas boren in kleine velden gaat door, Wiebes deelt de zorgen erover niet
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat wil doorgaan met de gaswinning in kleine velden. Bestuurders van de provincie Brabant en vele gemeenten in Nederland maken zich zorgen.

"Gevaarlijk?" Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat wil graag de ophef rondom kleine gasvelden bezweren. "We gaan het alleen nog maar doen waar het volgens onafhankelijke experts veilig kan. Die kleine velden zijn onvergelijkbaar met die van Groningen, en ook die zijn een aflopende zaak."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 10 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie