Uitzending
EenVandaag - 7-5-2024

7-5-2024

EenVandaag

245 x bekeken | 0 reacties
6
Zwerfafval in de Waddenzee groot gevaar voor dieren: deze mensen rapen afval om ze te redden
Al 39 zeehonden raakten dit jaar op zee verstrikt in plastic. En ook zeevogels en bruinvissen worden slachtoffer van zwerfafval. Een groep vrijwilligers maakt daarom een stuk Waddenstrand plasticvrij: "Dit hoort hier allemaal niet te liggen."

Protesten bij de Universiteit van Amsterdam in verband met Gaza
Na de studentendemonstratie op de campus van de Universiteit van Amsterdam blijft het onrustig. Gisteren werd openheid geŽist over samenwerking met IsraŽlische onderzoekers, uit woede over het geweld in Gaza. De meningen op de campus zijn verdeeld.

Is de aanval op Rafah een 'red line' voor Biden?
De strategische Rafah-overgang in het zuiden van Gaza is door IsraŽlische troepen in beslag genomen. Deze overgang is een belangrijk toegangspunt voor humanitaire hulp aan de Palestijnen. Door de inval worden de verhoudingen met Amerika onder druk gezet.

Heel Europa is opzoek naar munitie: Ollongren bezoekt een munitiefabriek in Noorwegen
De Europese munitieproductie moet flink worden opgeschroefd. Landen en producenten moeten daarom nauwer samenwerken. "Ik ben hier om te kijken wat we meer kunnen doen", zegt demissionair minister Ollongren van Defensie, bij fabrikant Nammo in Noorwegen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 7 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie