Uitzending
EenVandaag - 13-5-2024

13-5-2024

EenVandaag

252 x bekeken | 0 reacties
7
Protest tegen vroegpensioen bij zware beroepen
Voor mensen met een zwaar beroep is het heel belangrijk: je moet vůůr je 67ste met pensioen kunnen. Dakdekker Ed van der Want (56) maakt zich zorgen nu de vroegpensioenregeling die dat mogelijk maakt afloopt: "Over een paar jaar ben ik zelf aan de beurt."

Diabetesgolf op komst; eetpatroon moet echt anders
Bijna 1,5 miljoen Nederlanders stevenen af op diabetes type 2. Soms blijft de ziekte jarenlang onder de radar. Een bevolkingsonderzoek zou zorgen voor meer bewustzijn en eerder ingrijpen op de ziekte, vertelt hoogleraar Miranda Schram.

Hospices en de wachtlijsten overvol
Er wordt steeds een groter beroep gedaan op de hospicezorg. Daar kan de patiŽnt in een huiselijke, niet ziekenhuis-achtige omgeving sterven. Maar ondanks een groei van het aantal bedden in hospices, kan niet iedereen terecht.

De rol van Egypte in IsraŽl-Gaza
Het was een historisch moment te noemen: Egypte - inmiddels 45 jaar politiek bondgenoot - is klaar met de agressie van IsraŽl in Gaza en heeft het land nu zelfs aangeklaagd. "Ze hebben altijd gezegd dat er een rode lijn is."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 13 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie