Uitzending
EenVandaag - 10-5-2024

10-5-2024

EenVandaag

219 x bekeken | 0 reacties
6
Republikeinen voeren campagne tegen eigen presidentskandidaat
Bij de vorige verkiezingen steunden ze Donald Trump en zijn beleid, maar deze keer weigeren ze opnieuw op hem te stemmen. Voor de Republikeinen van 'Republican Voters Against Trump' is de maat vol.

Nasleep van de studentenprotesten in Amsterdam en Utrecht
De studentenprotesten tegen de oorlog in Gaza en de oproep om de banden met IsraŽl te verbreken, brengen veel onrust met zich mee. Dat ziet ook UvA-docent Machiel Keestra. Volgens hem hadden de protesten deze week niet zo uit de hand hoeven lopen.

De politieke beÔnvloeding van het Eurovisie Songfestival
Mag Joost Klein nog meedoen aan de finale van het Eurovisie Songfestival? Vanmiddag kwam naar buiten dat hij voorlopig niet meer mag repeteren vanwege een incident. We spreken Hila Noorzai live vanuit MalmŲ over de laatste ontwikkelingen.

Duurzame woningen zijn meer gevoelig voor brandgevaar: TU Eindhoven test het in een brandlabHout, riet en bamboe. Het zijn biobased materialen, die veel worden gebruikt in de bouw. Maar behalve sterk en duurzaam zijn ze ook erg brandbaar. Op de TU Eindhoven worden wanden en gevels daarom getest in een brandlab.

Hila Noorzai deed in deze uitzending verslag voor EenVandaag. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 10 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie