Uitzending
EenVandaag - 3-5-2024

3-5-2024

EenVandaag

270 x bekeken | 0 reacties
7
Demonstreren op 4 mei zou verboden moeten worden, vindt de grootste groep: 'Kies een van de andere 364 dagen'
Een grote meerderheid vindt protest rondom de Dodenherdenking niet kunnen. De helft (51 procent) vindt zelfs dat het verboden zou moeten worden: "Het recht op demonstreren is belangrijk, maar ik vind het recht om te herdenken nog belangrijker."

Zijn dierentuinen nog wel van deze tijd?
Dierentuinen, zijn die nog van deze tijd? Britse Damian Aspinall, eigenaar van dierenparken, vindt van niet en laat zijn dieren vrij. Hij roept andere parken op hetzelfde te doen. Maar de Europese branchevereniging van dierentuinen denk er anders over.

Shell zet volop in op fossiele brandstof
Olie- en gasbedrijf Shell heeft afgelopen kwartaal veel geld binnengeharkt met hun 'core business': fossiele brandstoffen. Het bedrijf had juist beloofd zich meer te focussen op groene energie, maar door die plannen wordt nu een streep getrokken.

Wateroverlast in Limburg: waarom gaat dat nog steeds mis?
Opnieuw schade door wateroverlast in Limburg. Na hevige onweersbuien donderdag stroomden kolkende watermassa's door de straten in Valkenburg aan de Geul. Maatregelen na eerdere overstromingen hebben onvoldoende geholpen. De vraag is wat er dan nodig is.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 3 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie